Alles wat je moet weten over Facebookwinacties

facebookwinactiesWinacties, prijsvragen en gratis producten bestaan al jaren. Waar je vroeger nog een antwoordkaart moest invullen om mee te doen aan een winactie verdween dit langzamerhand naarmate de winacties online steeds meer opkwamen. Via online winacties kun je vaak een mailtje sturen om mee te dingen naar gratis kaarten. Maar sinds de komst van Facebook zijn ook een groot aantal winacties zich hier naartoe gaan verplaatsen. In dit artikel vind je meer informatie over deze facebookwinacties.
Allereerst is het noodzakelijk om een Facebook account te hebben als je mee wilt doen aan deze acties. De rest van de instructies en weetje zijn divers per actie maar over de meest voorkomende lees je hieronder.

Waarom zijn er zoveel Facebook winactie?

Bedrijven geven om diverse redenen allerlei producten weg. Dit doen ze om:
-Hun naamsbekendheid te vergroten. Aangezien mensen een afbeelding moeten liken en/of sharen wordt de afbeelding en de Facebookpagina gedeeld met alle vrienden van de deelnemer. Deze vorm van naamsbekendheid is zeer effectief.
-Consumenten kennis te laten maken met hun product. Als een nieuw product op de markt verschijnt is het doeltreffend om een aantal van deze producten gratis weg te geven. Er wordt ook nog eens nieuwsgierigheid mee gecreëerd onder de consumenten en dat is precies het doel van de actie.
-Verkoop te stimuleren. Door een populair product weg te geven middels een Facebookactie kun je ervoor zorgen dat er meer van deze producten worden verkocht. Mensen zien het, willen het hebben en realiseren zich dat de kans erg klein is dat ze daadwerkelijk winnen, en gaan het bestellen.

Wat zijn de regels om mee te doen aan een Facebook winactie

Je mag altijd meedoen aan een winactie op Facebook. Vaak wordt er bij de actie vermeld wat de voorwaarden zijn om mee te doen en kans te maken op de prijs. Omdat er heel veel bedrijven zijn die via deze weg campagne voeren en winacties opzetten heeft Facebook de regels daarin verscherpt. Mensen kunnen alleen nog maar deelnemen via een bepaalde Facebook app. Echter zijn er nog steeds heel veel Facebookwinacties die gewoon worden gedeeld en geliked op de ‘wall’.

Wat voor acties zijn er?

Doordat social media ontzettend populair is heeft vrijwel ieder bedrijf een profiel op een van deze kanalen. Facebook is handig, makkelijk en goedkoop en Nederland is een van de landen met de meeste profielen per aantal inwoners ter wereld. Het zou een gemiste kans zijn om als bedrijf geen Facebook te hebben. Er zijn dan ook heel veel diverse Facebookwinacties waar je aan kunt deelnemen. In de categorie Facebook Winacties via Mamawilwinnen vind je alle acties via Facebook bij elkaar en er zijn ook talloze andere sites waar je een overzicht kunt vinden van alle actuele winacties.

Veel succes!

Speak Your Mind

*